osbykorridoren.blogg.se

Accelererar som en pormask

Publicerad 2014-09-11 12:38:57 i Allmänt,

Accelererar som en pormask

Osbys ledande politiker har en benägenhet att rasa. Ja alltså, nu menar jag inte i opinionsmätningarna, om nån skulle dra den, i dessa yttersta dagar förvisso rimliga…men dock förhastade slutsatsen. Istället är det rasa UT, dom gör. Ty får man tro Norra Skåne utlöses den här raserinerven hos våra makthavare allt som oftast, nu senast (10/9) visavi förslaget till ny polisorganisation. Om inget annat bar politikergarnityrets bistra konterfej strax intill, syn för sägen.
Vad det gäller saken är det bara att hålla med dom. Utredaren rekommenderar nämligen att Osby från och med nästa år sorterar under lokalpolisområde Ljungby, tillsammans med Alvesta, Markaryd och Älmhult, det vill säga, skickas iväg ovan den gamla riksgränsen. Som om det inte vore illa nog som det är, med utryckningsbasen förlagd till Hässleholm alternativt Kristianstad.
Exempel på hur (o)tjänlig den kan vara såg vi så sent häromdan i samband med ett fall av misshandel i kombination med övergrepp i rättssak, varvid förövaren efteråt kunde löpa obesvärad omkring i centrum både den och nästa dag, möjligen i trygga förvissningen att Hässleholmspolisens acceleration ändå inte förväntas överträffa fermiteten hos en pormask. Men vad med övriga medborgare? Skulle de känna en större allmän trygghet ifall basen flyttades långt hän till Ljungby? Jag bara undrar.
Tryggheten, ja – som synes är det inte mycket bevänt med den för somliga. Inte nog med att två familjer tvingats flytta från Osby, varav en därtill tvungen att leva med skyddad adress, allenast på grund av att samme tokfan utsatt dem för outhärdlig terror. Till det kommer att flera andra, som ännu envisas med att bo kvar i Osby, i gengäld ideligen hemsöks av skadegörelse och ständig förföljelse med risk för överfall och därmed fara för liv och lem, ej heller inte utan viss skräckupplevelse även i omgivningen. Med andra ord terroriseras här ett helt samhälle i mer eller mindre grad.
För undvikande av missförstånd ska till sist understrykas att allt detta inte kan skyllas polisen. I fall som dessa är det snarast dom, som i lagens namn, är försedda med handklovar. Som vi sett tycks det ju förresten vara enbart eländiga nazister som kan påräkna polisbeskydd utöver det vanliga.
Ingvar Kvarnhammar

N Infartsgatan 1 E
283 34 Osby
Tel. 0479-141 28

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela