osbykorridoren.blogg.se

Så korkade är inte ryssarna

Publicerad 2014-12-01 15:17:28 i Allmänt,

Så korkade är knappast ryssarna

Norra Skånes webbfråga häromdan om Sverige bör gå med i Nato besvarades jakande av 61 procent, medan alltså resten, 39 procent, tackade nej. Hur många som iddes svara framgick inte, men troligen speglar det nog ändå ganska på pricken den allmänna opinionen i landet. Och konstigt vore det väl annars efter den senast genomlevda mediala u-båtshysterin, i kombination med starkt Natovinklad rapportering från Ukraina.
Att sen den ännu en gång fåfängliga, men kostsamma u-båtsjakten måste försvaras förefaller också självklart och det skedde nu på högsta ort. Synd bara att de föregivet vattentäta(!) bevis som vår ÖB, med animerat stöd av bl a statsministern, anförde som belägg för att det verkligen huserat en främmande undervattensfarkost i Stockholms skärgård, tedde sig i skralaste laget. Erkännandet att dess nationalitet inte kunnat fastställas gjorde varken till eller från, för ingen med huvudet aldrig så lite på skaft, lär ha missat det underförstådda budskapet om en rysk inkräktare.
Lika uppenbart som att det räckte mer än väl till för att göra en bombliberal som major Björklund och en krigslobbyist som herrn Carl Bildt saliga av hänförelse, lika säker är jag på att ÖB:s substanslösa bevisföring skulle tvärt ha ogillats av varenda nämndeman i Hässleholms Tingsrätt, om det kommit dithän.
Till detta vill jag avslutningsvis bara lägga, att man får säga vad man vill om ryssarna, vilket också sker ideligen (t o m president Putins begåvning ifrågasätts), men att de i ett läge då Ryssland redan omringas av massvis med fientliga Nato-baser, skulle vara så infernaliskt korkade att de går in för att provocera fram ytterligare ett par i Sverige, kan i varje fall ingen billa mig in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela